joi, 28 martie 2013

“Meditatia si viata cotidiana” de Geshe Rabten – 03.04

Daruiesc “Meditatia si viata cotidiana” de Geshe Rabten – 03.04

Carte donată acestui proiect de către Editura Herald.
In weekend-ul trecut am refuzat să intru pe internet. Am dorit să stau departe de mediul online. Mai corect spus – am dorit să stau departe de internet. De mediul online eu nu mă mai pot izola. Pot renunța să mai intru pe internet, dar nu-mi pot desprinde propriile gânduri de zona unde online-ul coexistă cu offline-ul. Chiar dacă mă găsesc pe o pajiște din mijlocul pădurii, o parte din mine rămâne conectată la mediul online. Mă gândesc la articolele din draft ce așteaptă să fie terminate, la blogurile unor prieteni, la un citat ce mi-a rămas prins de tărtăcuță în așteptarea clipei în care îi voi desluși tainele, la un comentariu căruia nu am știut ce să-i răspund, la un cuvânt de care am prins drag. Mă înțelegi? Există o zonă în care online-ul coexistă cu offline-ul. Aici mă simt cel mai confortabil.

“Meditația și viața cotidiană” de Geshe Rabten

La sfatul unui prieten, am încercat să rezum această carte la un singur cuvânt. Am ales în cele din urmă “voință”. Am ales acest cuvânt pentru că el este cel care ne ghidează pe fiecare dintre noi 24 de ore / zi indiferent că suntem implicați în activități cotidiene sau ne gândim la noi înșine. Informațiile ne ies în întâmpinare pe diferite căi evidente sau insesizabile. Intermediar poate să fie un maestru, un duhovnic, un prieten. Poate să fie chiar și un simplu trecător. Important este dacă noi dispunem de voința necesară pentru a primi aceste informații și de a le folosi pentru atingerea unui scop. Putem să trecem nepăsători pe lângă ele. Putem să ne oprim pentru scurt timp fără să scoatem mâinile din buzunar. Putem să-i permitem să ne însoțească. De noi depinde. De voința fiecăruia dintre noi. In lipsa ei rămânem doar o banală frunză purtată de valurile tumultoase ale vieții.
meditatia-si-viata-cotidiana   Incepând din clipa în care îi permitem voinței să ne supravegheze gândurile putem discuta despre meditație. Meditația nu este o îndepărtare a gândurilor, cum greșit consideră unii. Meditația este un ghid al minții. Fiecare dintre noi dispunem de capacitatea de a medita. Diferența este dată de … voință. Până unde suntem dispuși să mergem? Rămânem la primul citat sau încercăm să aflăm în ce stare a fost conceput? Cedăm la primul impas sau continuăm până când marginalizăm și cel din urmă gând distructiv?
   Cu aceste gânduri îți recomand să începi lectura cărții oferite astăzi. Conștientizează viața cotidiană și privește către interior. Citește încet. Poți să și revii asupra unor paragrafe. Doar astfel vei înțelege de ce până la meditație trebuie să alocăm timpul cuvenit conștiiței. Exact. Conștiința. Din ea își trage seva voința. Observi urmele lăsate de propriile gânduri? Conștiință. Voință. Meditație. In lipsa conștiinței meditația rămâne neroditoare. In lipsa voinței fructele rămân neculese.
   Prin intermediul învățăturilor care fac obiectul acestei cărți Geshe Rabten vine în ajutorul celor care își doresc să înțeleagă legăturile dintre cele trei elemente. Meditația autentică nu se impune. Ea este rodul voinței izvorâtă din conștiință.
Voi dărui această carte unei persoane pe care o voi alege împreună cu Editura Herald în data de 3 aprilie, din rândul celor care au postat cel puțin 3 (trei) comentarii în categoria Cugetări în perioada 19 martie – 2 aprilie ac și ne-au spus aici de ce își doresc acest dar.
Cartea poate fi cumpărată direct de la Editura Herald de aici: Meditatia si viata cotidiana
Click Aici.

sâmbătă, 23 martie 2013

“Eu ce tip de personalitate am? -carte


Eu ce tip de personalitate am?

“Eu ce tip de personalitate am?” reprezinta un instrument necesar pentru cei care vor sa isi identifice si sa isi valorifice calitatile personale, fiind bazata pe sistemul cel mai larg utilizat la nivel mondial pentru determinarea tipului de personalitate. 

 Terapeuta Renee Baron explica intr-un mod antrenat si placut cum va puteti descoperi temperamentul si tipul de personalitate care va definesc cel mai bine, raportandu-se la patru domenii esentiale: cum sa va asociati cu lumea, cum sa adunati informatiile, cum sa luati deciziile si cum sa va gestionati viata. 

Facand accesibila complexitatea celor 16 tipuri de personalitate, cartea “Eu ce tip de personalitate am?” va ofera oportunitatea de a crea mai multa armonie si intelegere in vietile voastre si in vietile celor din jur. 


  Participa la concurs in perioada 20 – 27 martie, raspunde corect la intrebarea de mai jos si poti castiga una dintre cele 3 carti “Eu ce tip de personalitate am?”, oferite de editura Meteor Press si BookLand .
Raspunde la urmatoarea intrebare Aici